Vigla Ierissos
Σημεία Ενδιαφέροντος
Λιμάνι Ιερισσού
Ουρανούπολη
Καρύες
Αμμουλιανή
Άλσος Αριστοτέλη
Αρχαία Στάγειρα
Κλαούντια Παπαγιάννη
Παραλίες
Τρυπητή
Νέα Ρόδα
Κομίτσα
Ξηροπόταμος
Δρένια

Στην καρδιά της Χαλκιδικής

Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά της σύγχρονης Ιερισσού, «περικυκλωμένη» από πράσινο (άλσος με κυπαρίσσια, ελαιώνα) και με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου της Ιερισσού και την αρχαία πόλη της Άκανθου, η Vigla Ierissos μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, τον αστικό ιστό και την φύση, την πραγματικότητα και τον μύθο. Δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε φιλοξενούμενο να εξερευνήσει όλες τις διαστάσεις της πολυπρόσωπης Χαλκιδικής της φύσης, της ιστορίας, της παράδοσης και της γαστρονομίας με έναν διαφορετικό και βαθιά προσωπικό τρόπο.

Χαλκιδική

Παγκοσμίως γνωστή για τις δεκάδες συγκλονιστικές παραλίες της με τα τιρκουάζ νερά, οι περισσότερες εκ των οποίων με λευκή άμμο και τα πεύκα να φθάνουν ως την άκρη του κύματος, η χερσόνησος της Χαλκιδικής κρύβει αμέτρητες συναρπαστικές εκπλήξεις για τον συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη (από trekking στα δάση της ορεινής περιοχής της και wine tasting στους αμπελώνες της μέχρι surfing και καταδύσεις στο βυθό της). Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου που συμπυκνώνει αρμονικά 3.000 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού, παράδοσης και γαστρονομίας. Αδιαφιλονίκητο σκήπτρο στην αρχαία αυτή γη του Αριστοτέλη αποτελεί η αυτόνομη μοναστική πολιτεία του Άγιου Όρους, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από την Vigla Ierissos.

Ιερισσός

Προνομιακά τοποθετημένη στην αρχή του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής, σε απόσταση μόλις 25 λεπτών από την γενέτειρα του Αριστοτέλη και μόλις 15 λεπτών από το Άγιο Όρος, η παραθαλάσσια Ιερισσός αποτελεί ιδανική αφετηρία για εξερεύνηση της ιστορίας, της παράδοσης, της γαστρονομίας και των συγκλονιστικών παραλιών της ευρύτερης περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι κατοικείται σταθερά από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα όπως αποδεικνύουν τα ερείπια της αρχαίας Άκανθου που βρίσκονται μια ανάσα από το Vigla Ierissos, boutique studios, lofts & suites.

Παραλίες

Με 300 συνολικά χλμ. ακτογραμμής, πάνω από 61 παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμο, αμέτρητους κρυμμένους κόλπους και συγκλονιστικά νησάκια όπως η Αμμουλιανή και τα Δρένια, η χερσόνησος του Άθω, παγκοσμίως γνωστή για το Άγιο Όρος, αποτελεί ένα θησαυροφυλάκιο φυσικής ομορφιάς που αξίζει να ανακαλύψετε. Ιδανική αφετηρία αποτελεί η Vigla Ierissos που βρίσκεται σε απόσταση ανάσας τόσο από τις φημισμένες παραλίες της περιοχής (όπως μεταξύ άλλων Ιερισσός, Νέα Ρόδο, Ξηροποτάμι, Κομίτσα) αλλά και μόλις 8 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Τρυπητή, από την οποία αναχωρούν τα καραβάκια για τα εξωτικά νησιά του κόλπου.

Άγιο Όρος

Το «περιβόλι της Παναγίας», όπως ονομάζεται, αποτελεί μια αυτόνομη μοναστική πολιτεία που απλώνεται στη χερσόνησο του Άθω, περιλαμβάνει 20 συνολικά μοναστήρια γεμάτα κρυμμένους θησαυρούς και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους άντρες, αλλά -ανεξαρτήτως φύλου- θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε το γύρο του με καραβάκια που ξεκινούν είτε από την Ουρανούπολη (17 λεπτά από το Vigla Ierissos), είτε από το λιμάνι της Ιερισσού (20 λεπτά με τα πόδια από το Vigla Ierissos). Mια εμπειρία ζωής, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που θα σας κάνει να νοιώσετε πως ήταν η ζωή στα βυζαντινά χρόνια και ταυτόχρονα ένας μοναδικής φυσικής ομορφιάς προορισμός που έχει μείνει ανέγγιχτος από τον χρόνο.

Photo by : www.agionorostrekking.gr

Χρήσιμες αποστάσεις

  • Αρχαία Άκανθος (50μ.)
  • Παραλία Ιερισσού (13 λεπτά περπάτημα)
  • Λιμάνι Ιερισσού (20 λεπτά περπάτημα)
  • Παραλία Τρυπητής (8 λεπτά με το αυτοκίνητο)
  • Ουρανούπολη (17 λεπτά με το αυτοκίνητο)
  • Aristotle's Park (27 λεπτά με το αυτοκίνητο)
  • Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (102 χλμ.)
  • Αεροδρόμιο Καβάλας (163 χλμ.)